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本場イタリア・アルバの白トリュフペースト / White truffle sauce from Alba, Italy
2010年9月 7日 16:12

白トリュフとは・・・

トリュフは世界三大珍味(フォアグラ・キャビア・トリュフ)の中で、白トリュフは唯一未だに人工栽培できない食品です。一般的には黒トリュフが主流ですが、同じキノコでも白トリュフは世界でも産地はイタリア北部だけというぐらいの、非常に希少価値が高い、世界で最も珍重されているキノコです。価格は100グラムで数万円などというのが相場となっています。

2009年に開催された、第11回国際白トリュフオークションでは、750グラムの白トリュフが約1400万円で落札されました。また、世界で数少ない産地の1つ、アルバでは毎年「白トリュフ国際見本市」 “Fiera Nazionale del Tartufo Bianco d'Alba” が開催され、多くの愛好家でにぎわいます。(第80回の2010年は、10月9日~11月14日に開催されます。)

その芳醇な香りは非常にデリケートで、鮮度を保つのは非常に困難です。一般的な使用方法は、卵料理やパスタなどに薄く削りかけたり、デザートワインのおつまみとして、香りを楽しみます。


今回販売している白トリュフペーストは、本場白トリュフの産地、アルバにて生産されています。新鮮なまま、まるごと瓶に詰め、食べやすいソースになっています。パスタ等の味付けや、卵料理、パンやクラッカーにつけてアペリティフやデザートワインのおつまみ、生または温野菜のディップ等などと、トリュフの風味を生かし、幅広くご利用いただけます。さらには、ホームパーティーのディップなどの食材などにも最適です。
どうぞ、ぜひ一度お試しください!


Tartufo Bianco – White Truffle

Truffle is well known as one of the most delicious delicacies in the world (caviar, foie gras, and truffles) and which only is not yet possible cultivate artificially as to date.  Apart from the black summer truffles which have been seen many where, WHITE WINTER TRUFFLE is an extremely rare and expensive edible fungus found only northern Italy with very limited cultivation.  It is normally sold over hundreds of euro per 100 grams.

In 2009 at the 11th global truffle auction, the 750g white truffle was sold at 100.000 euro.  Also there's an annual event of “Fiera Nazionale del Tartufo Bianco d'Alba” takes place in Alba where is famous for one and only production area for white truffles.  (This year is scheduled from 9 Oct. ~ 14 Nov.) 

 

 

 

The delicate flavour is good for pasta, egg cuisine, or matches well with sweet wines.

Here the White truffle sauce we offer is produced in Alba, freshly processed into a jar.  It is cooked for ready-to-eat sauce, not only for season pasta or egg cuisine but also can be served for aperitif with crackers or dip sauce for fresh or boiled vegetables.
Please try the taste of king truffle!


 

アルグスト
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